The Mimers

Monday, August 25, 2008

UTP, 23 Ogos - Satu persembahan mime telah diadakan semasa majlis makan malam konvokesyen yg ke-8 bertempat di Main Hall. Mimers yg terdiri daripada acab, khairil, dan half telah membuat aksi mime lagu "what a wonderful world". Latihan utk mime "what a wonderful world" telah diadakan selama seminggu di Main hall, UTP. Antara VVIP yg hadir ke Majlis makan malam tersebut ialah, Chancellor, Tun Dr. Mahathir bersama isteri, Dr. Siti Hasmah; CEO Petronas, Tan Sri Hassan Merican; Recktor, Dato' Dr. Zainal. Turut memeriahkan majlis ialah para pensyarah UTP dan Graduasi UTP. Selain persembahan mime yg hanya mengambil masa 4 minit, persembahan tarian yg biasa dilihat turut dipersembahkan, disamping nyanyian lagu-lagu yg juga sudah biasa didengari. Antara persembahan lain yg menarik adalah tarian dari pelajar Afrika, tarian lilin dari pelajar Thailand, dan tarian dari pelajar Indonesia.



Majlis makan malam tersebut bermula pada jam 8 malam dan berakhir pada jam 11 malam. Ramai yg terpesona dan memberi respon yg baik terhadap persembahan mime the mimers. Antara yg memberi respon ialah Tun Dr. Mahathir sendiri. "good, nice show" dan isteri beliau, "great show, i love it, this is my first time watch mime, good job". Persembahan mime dari the mimers seolah-olah memukau ribuan manusia yg hadir pada malam tersebut. Rata-rata memberi komen yg memberangsangkan. Semasa sesi fotografi diadakan di dewan, the mimers mendapat sambutan hangat dimana hampir semua graduasi bergambar dengan the mimers. Walaupun hanya 4 minit persembahan, respon yg mengalakkan membuatkan the mimers ceria dan gembira pada malam tersebut. "rasa sungguh seronok bila semua org gelak dan ketawa" kata Acab, salah seorang the mimers. "show ni mcm kita punya pulak walaupun 4 minit, rasa puas" khairil berkata.



Casuarina Hotel, 24 Ogos - bertempat di Crystal Ball Room di Impiana Casuarina Hotel, Ipoh, satu lagi majlis konvokesyen dan makan malam utk para pelajar pasca-graduasi (post-graduate students) dimana TTS - the mimers membuat satu lagi persembahan di hadapan para graduasi, kakitangan UTP, dan VVIP (antaranya org perancis). Persembahan kali ini dimulakan persembahan solo dengan Fendi dgn mime "Father baby", Acab dgn mime "the magician", Half dgn mime "the weightlifter", dan di akhiri dengan Cairel dgn mime "william tell - archery". kemudian dikuti dengan persembahan mime lagu "what a wonderful world". Rata-rata hadirin memberikan respon yg agak menarik. Kebanyakan mereka 'enjoy' dan terhibur dgn persembahan the mimers. The mimers kali ini berpuas hati dengan persembahan pada malam tersebut kerana masa yg diberikan lebih daripada 4 minit dan dibenarkan utk mengambil seberapa byk masa yg boleh. Komen dari the mimers, Fendi "show mlm ni okay la, semua org enjoy" dan Half "mlm ni best sikit, bleh wat lama la, klu cm semalam 4 minit jek, tp still best gak, cm show kita plak semalam, hari ni pun sama". Majlis makan malam tersebut berakhir pada jam 10.30 malam. The mimers turut dijemput utk mengambil gambar bersama salah seorang graduasi. Dr. Shark yg turut hadir merakamkan persembahan the mimers, memberikan komen yg biasa didengari oleh the mimers, to Fendi "you drag sgt"; to all "boleh lah, ada sikit-sikit kene touch up"



Sekian saja laporan aktiviti TTS sepanjang minggu ini.

8 kritikan :

Dr. Shark said...

Great show. Now you guys need to think of new mime pieces.

Or a mime PLAY full fledge.

Half said...

we have some ideas...

Akin Muhammad said...

baru nk mintak upload photos, dah ada. hehe
mime PLAY.. i'm looking forward to watching it!

metallutca said...

ltk la kat youtube. kami yg berjauhan pun nk tgk gak

Half said...

akan dtg!

Akin Muhammad said...

banyak lagu video tak upload nih! haih~~~

Half said...

video 4 MINIT~

Akin Muhammad said...

4 minit ja tapi saiz entah berapa?