Komen dan Kritikan Teater Keliling

Tuesday, November 03, 2009


Komen Asylum and Medley of Mime


Overall...two thumbs up!!!aku sendiri ketawa like hell^2 tahap perut pecah and personally I preferentially think that Anwar, Sultan and Atul r the best!!!And I believe yg lain have done their best oso...Tp baby mcm tenggelam sikit (ada part ko ckp laju acap)...Anyway...Acap pun dah buat yg terbaik!!Usop walopun lupa skrip in the middle tp I believe org tak perasan. Technical glitch?Oso aku rasa ramai tak perasan...Sebab dah dibayangi dgn show yg agak mantap...
- izzi

What I can say about Asylum is really great... I’m also wondering with the talent of the actor and actress. They have a great talent to play the roles.
- littleanz

In my personal oppinion, this theater is very funny but full with moral value that can be used by us in daily life... I'm very impress with all of the actor and actress because they are very telented. i hope that i can watch other performance from them in the future...
- Raja

first time aku tgok real 'Mimers'.
--> ader 3 mimers tapi yang ini sgt2 real..i would give 9/10 la for him..

2. it's a comedy so senang nak faham..

3. Interaction with audience sgt2 bagos..

4. Set and costume yg simple
simple set and costumes

5.mempunyai mesej yg sgt2 mendalam...

again.
..overall i would give 8/10. takleh bagi penoh..takut korang riak..hahah..
-flyawaycandle

...It was very entertaining indeed! Congrats to the actors and the director as well as the creators of the play
...Our journey was really paid off
-ain

...All of you are like professional actors and actresses
...But sometimes... can't really hear the voices of some of you..
...The props are too simple...

The Part for Pakcik in Asylum... Doing the 'jampi' and all those stuff
Felt sorry for those seating at the back
They can only hear the voice but they don't even know what he's doing
(Seat Taman Budaya KL flat... x bertangga2)...

For the audiences, I think we should prepare a place for them to wait

But I totally loves the show
(Paling suke Mime Mencari Cinta... Sape Sokong???)
-G Ah

...And the important thing is it is a comedy theater and they produce a very hilarious performance that make all the audience especially me laugh all the time...
-afif

...All and all, the theater was very impressive and funny. I hope i can go to Taman Budaya again to watch these theater again in the future..
-muaz

...The theater was very good and hilarious. All the actors are from Univeriti Teknologi Petronas and they all are so friendly and crazy. When the theater starts, all audience started to laugh and me also laughing crazily until I wanted to cry. It play was very funny, hilarious, marvelous and I don’t know what else to say. My advice to others is when a activity like this held anywhere, try to join and see that it is all about and after that you will know what is the content of the activity..
-wan

Apapun congratz to TTS for their very outstanding performance.
-izzi

It was a funny theater as I laugh all the time…
-teha

it so happy to see them. This teater is a great and the actor perform it is excellent..
-raid

..menyaksikan teater yang sangat hebat dan penuh dengan mesej-mesej yang amat berguna ini...
ada juga persembahan mime yang memang A+ la… tabik + kagum la dengan mime…..
-fizfai

....buat kedua kalinya aku menyaksikan pementasan Asylum & Medley of Mime kat Ipoh… tak bosan walaupun dah dua kali tengok sebab aku rasa semakin banyak input yang aku peroleh… menarik sungguh pementasan Asylum… banyak maksud tersirat dan mesej2 berguna yang dapat diperoleh… walaupun aku ni bukanlah tau sangat pasal teater… at least aku dapat memahami mesej yang cuba disampaikan dalam Asylum…

...Dr. Shark juga amat mengagumkan walaupun hanya memainkan watak kecil dalam pementasan tersebut
- fizfai

...Asylum is really great..
... They have a great talent to play the roles..
- little

...teater ini penuh dengan aksi lucu dan membuatkan penonton tidak kering gusi.
salju







Untuk Komen Miao-Miao Sang Arnab,

...Teater pertama berjudul Tok Janggut. Bolehlah tahan. Lecturer diorang yang berlakon, lebih kepada monolog saya rasa. Dia berlakon sorang tapi jadi banyak watak. Respect! Teknik dia present himself masa jadi watak yang berlainan tu memang superb la...
... Macam menarik, tapi cerita dia sarat dengan isu tersirat dan mesej simbolik.
...Masalahnya banyak dialog kosong dan meleret-leret. Boring laaa!
-muna

...kami 3 beranak beserta atok & wan ke Kuala Lumpur.. nak tengok teater.. pak su berlakon teater... tajuk: Miao-miao Sang Arnab.. teater bermula jam 2.30ptg..
...ammar terlopong menenggok intro yang agak menyeramkan... sib baik ammar dok diam...
...intro yang menarik dari Miao-Miao sang arnab...
-ammarcomel


..pementasan daripada TQA, miao miao sang arnab penuh dengan persoalan konflik jiwa seorang manusia....
salju

Sebarang komen tambahan, kami akan masukkan ke dalam post ini.
Kami mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada semua yang sudi memberi komen kepada teater kami.


disunting oleh halfside dan anwarsamad

5 kritikan :

Dr. Shark said...

I am so glad you (TTS) have achieved this with QUM. I hope this is just a start of the revolution! :) you know what i mean...you dont? then dont ask.

LittleAntzz said...

salam...
semoga TTS dapat menghasilkan karya yang lebih bermakna dan mempunyai penyampaian yang lebih mantap buat tatapan penonton...
semoga diberkati Allah...
ameen...

Akin Muhammad said...

terima kasih pada semua yang sudi memberi komen dalam blog masing2.

Anwar Samad said...

terima kasih semua..

Half said...

komen2 penonton amat dihargai kerana boleh mambantu memantapkan lagi qualiti lakonan!!
(gaya YB)